motomanagement : lampje brandt

Modificaties, CEL's, ETM, SD-tester en alles over techniek

motomanagement : lampje brandt

Berichtdoor poly » do 09 feb 2012, 08:00

Hallo,


Berichtje eerst foutief privé geplaatst. Vince meldt het mij.

Zodus .

Na groot onderhoud , distributieriem, filters , waterpomp, batterij , turbovalves, acceleratorsensor etc. draait de Masi als een snaar maar... het lampje van het motormanagement brandt bij het opstarten en blijft branden. Ik heb ook de indruk dat ie wat blijft "hangen" bij volgas tussen de 4.500 en de 6.00 toeren.

Wat zou er mis kunnen zijn? Misschien de voelers van de katalysator?

Moet je sowieso aan de computer om te resetten?

Mijn onderhoudsman heeft de computer niet. Ik heb de cd wel de bekabeling maar vind niet de gepaste oude laptop om die op te draaien.
poly
 
Berichten: 65
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 17:19

Re: motomanagement : lampje brandt

Berichtdoor peertje » do 09 feb 2012, 08:57

Waar woon je in de buurt en waar moet de laptop aan voldoen. Er zijn vast mensen in de omgeving die je kunnen helpen.
peertje
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 25 okt 2010, 17:15

Re: motomanagement : lampje brandt

Berichtdoor Danny » do 09 feb 2012, 09:45

Hoi Poly,

In de eerste plaats zou er geen correlatie moeten zijn tussen het plegen van groot onderhoud en het al dan niet branden van het "check engine" lampje. Dit lampje kan gaan branden als er 1 van de vele sensoren in de auto vies of defect is of indien hij een onjuiste waarde meet. Dergelijke sensoren worden niet vervangen bij groot onderhoud en gaan op den duur gewoon een keer kapot.

Nu jouw klacht: als de auto inhoudt bij een bepaald toerenbereik zou de storing best eens veroorzaakt kunnen worden door de gaspedaalpotmeter of het gasklephuis. Heb je de gaspedaal reset procedure al geprobeerd? Dat zou ik eerst doen als ik jou was.

1) Reset the mechanical zero position
Put gear lever in neutral
Switch on ignition (to MAR position) but do NOT start the engine
Do not touch the throttle pedal for 2 minutes
Switch off ignition

2) Reset the mechanical Full Throttle position
Put gear lever in neutral
Switch on ignition (to MAR position) but do NOT start the engine
Fully depress throttle pedal and hold for 5 seconds
Release throttle pedal completely
Switch off ignition

The full text does not specify waiting until the various warning lights have extinguished themselves after switching on ignition, but I do not depress throttle (item 2) or start timing until they have.


Zie ook hier: http://www.maseratichat.nl/viewtopic.php?f=13&t=764&start=0&hilit=gaspedaal+reset

Ook zou het inderdaad één van de lambdasondes (voelers van de katalysator in het Vlaams?) kunnen zijn.

Wat betreft uitlezen via een laptop: zou je kunnen aangeven wat je bedoelt met de opmerking dat je de CD en de bekabeling hebt? Bedoel je de interface die destijds door Marcel is ontwikkeld? Als ik het goed heb, heb jij een Assetto Corsa en aangezien deze in 2001 of later is gebouwd, zal de auto over een OBD poort beschikken waarvoor de interface van Marcel niet ontworpen is (deze is juist voor de bouwjaren 1999 en 2000 bedoeld). Het goede nieuws is dat jouw auto met een standaard apparaat (van 2 tientjes) uit te lezen zou moeten zijn, zodat je straks in ieder geval de foutcodes kunt uitlezen en resetten. Ik heb me hierin nog niet echt verdiept, maar kijk eens op het Engelse forum: http://www.sportsmaserati.co.uk/showthread.php/611-OBDII-fault-code-readers?highlight=tester

Als laatste jouw vraag mbt het resetten van de foutcodes: ja, dat kan alleen via een tester.

Succes, en laat ajb even weten zodra je vorderingen maakt
- 3200GTA Assetto Corsa, 2001, nero carbonio
Avatar gebruiker
Danny
Donateur
 
Berichten: 2584
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 20:53
Woonplaats: Laren nh

Re: motomanagement : lampje brandt

Berichtdoor Techno » do 09 feb 2012, 10:04

Is de distributieriem door een specialist vervangen? Ik denk meteen aan een riem die een tandje verkeerd staat...
Techno
Donateur
 
Berichten: 927
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 19:07

Re: motomanagement : lampje brandt

Berichtdoor poly » do 09 feb 2012, 10:34

Hallo,

Bedankt voor de vlugge respons.

Peertje, ik woon in Oostduinkerke, België en zou dus naar Gent moeten om uit te lezen wat heen en terug 200 km. is. Daar is nu net een nieuwe dealer. Ik heb gemaild en kan er vanaf dinsdag langsgaan maar... het onderhoud gebeurt in Ieper dus zullen ze mij niet graag zien komen denk ik.

Danny, heel mooie uitleg . Ik probeer dat straks eens uit. En inderdaad dat heb ik van Marcel gekocht . Ik had gezocht achter een vesleten oude laptop maar niet gevonden. Nu is dat inderdaad goed nieuws en ik kijk het eens na. Ondertussen heb ik al de technieker gebeld. Hij is een testrit gaan doen en het lampje brandde niet. Wel heeft ie de auto enkele keren binnen en buiten moeten zetten en hij denkt dat het daardoor kan zijn en dat het misschien vanzelf verdwijnt. Ik moet deze namiddag naar Brugge en ik zie wel.Hij zegt dat hij wel het motormanagement kan uitlezen maar niet alles. Nu zou de tester ook voor hem interessant kunnen zijn : hij heeft er een 6-tal in onderhoud. Ik ga nog eens langs bij hem als het lampje niet verdwijnt.

Wat de vraag van Techno betreft : heel goede mechanieker (Porsche, Ferrari en Maserati aan zeer schappelijke prijzen) en hij heeft er al 5 geplaatst. De motor draait als een naaimachientje maar ik dacht dat ie bij volle gas tussen de 4,5 en de 6.000 toeren wat inhield.Het vroeger gemelde oehoe geluid bij 45000 toeren is verdwenen na vervanging van de kleooen aan de turbo's. De turbo's zelf waren na 112.00 km. in prima staat.

Dus ik probeer Danny's systeem eens en hou jullie op de hoogte.

Hartelijk dank.
poly
 
Berichten: 65
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 17:19

Re: motomanagement : lampje brandt

Berichtdoor poly » do 09 feb 2012, 20:42

De instructies van Danny opgevolgd : super : gaspedaal werkt weer normaal.Dank aan Danny.

Na een rit naar Brugge wil ik vertrekken , start de auto en... lampje van het motormanagement gaat uit! Blijkbaar wel vervuilde sensoren van de katalysator.

Blijft nog het error lampje na herstelling van de accelerator sensor : ofwel is die stuk ofwel moet ie aan de computer.
poly
 
Berichten: 65
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 17:19

Re: motomanagement : lampje brandt

Berichtdoor Danny » vr 10 feb 2012, 20:43

Mooi!

Kun je een afbeelding plaatsen van het error lampje dat nu nog brandt? Als er "error" staat dan is het meest waarschijnlijk dat je een probleem hebt met één van je schokbrekers.
- 3200GTA Assetto Corsa, 2001, nero carbonio
Avatar gebruiker
Danny
Donateur
 
Berichten: 2584
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 20:53
Woonplaats: Laren nh

Re: motomanagement : lampje brandt

Berichtdoor poly » za 11 feb 2012, 11:14

Het is gewoon het error lampje dat blijft branden na defecte accelerator sensor. Nu die hersteld is zou ik dat lampje moeten eruit krijgen maar daarvoor moet ie aan de computer.
poly
 
Berichten: 65
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 17:19


Keer terug naar 3200GT(A)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron