Turbo's komen niet in...

Modificaties, CEL's, ETM, SD-tester en alles over techniek

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor Techno » wo 10 jun 2015, 21:05

2thumbs hier wordt netjes gewerkt.... meteen siliconeslangen erin.
Techno
Donateur
 
Berichten: 927
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 19:07

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor lqpl » wo 10 jun 2015, 22:25

Zelf op maat maken of zijn de zo te krijgen?
quattroporte III 4.9 1987; 4.24v 1991; biturbo spyder 1993; 3200GT 2000; 1300 GT junior ('Scalino') 1970; 968 coupé 1991; 400i 1980; 944 CUP 1986; S6 avant 2012
Avatar gebruiker
lqpl
Donateur
 
Berichten: 5783
Geregistreerd: vr 17 sep 2010, 17:48
Woonplaats: Padova

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor Alain » do 11 jun 2015, 17:42

Zowel de set voor de turbo's alsook de set voor de koelvloeistof is op maat voor de 3200GT te krijgen. Een link naar de leverancier is gevoegd. De levering duurde wat langer, paar weken, maar dan heb je ook wat :-)

Zelf heb ik voor zwarte gekozen maar er wordt in vele kleuren geleverd. Ook passende slangklemmen zijn als setje leverbaar.

http://roosemotorsport.co.uk/index.php? ... 00&x=0&y=0
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Laatst bijgewerkt door Alain op do 11 jun 2015, 20:30, in totaal 2 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Alain
 
Berichten: 89
Geregistreerd: di 22 okt 2013, 18:14

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor lqpl » do 11 jun 2015, 20:17

Waarom heeft techno me dat niet eerder gearviseerd.
quattroporte III 4.9 1987; 4.24v 1991; biturbo spyder 1993; 3200GT 2000; 1300 GT junior ('Scalino') 1970; 968 coupé 1991; 400i 1980; 944 CUP 1986; S6 avant 2012
Avatar gebruiker
lqpl
Donateur
 
Berichten: 5783
Geregistreerd: vr 17 sep 2010, 17:48
Woonplaats: Padova

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor Techno » do 11 jun 2015, 22:13

Techno weet ook niet alles. Bovendien: ga je van de 3200 ook al een "project" maken? hamersmiley
Techno
Donateur
 
Berichten: 927
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 19:07

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor Ekmans » vr 12 jun 2015, 18:44

Thx!
To be continued..
Ekmans
 
Berichten: 15
Geregistreerd: za 26 okt 2013, 19:04
Woonplaats: Benschop (Utr)

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor martinws » zo 12 jul 2015, 10:59

Gisteren ook limp mode gehad....

Wilde wegrijden, start de auto, draaide contact(dan wacht ik altijd even tot alle lampjes uit zijn op een paar na, gewoonte en las ergens dat dit beter is), startte de motor maar wachtte niet lang genoeg waardoor deze niet begon te draaien. Nou ja, geen probleem, contact weer uit en weer aan, zelfde procedure en de motor liep. En het CEL brandde ook :( nou ja, lees ik wel uit als ik thuis ben dacht ik.

Op de snelweg tijdens een inhaalmanoeuvre kwam ik erachter dat de auto in limp mode was, niet handig. Was ruimte zat dus verder geen gevaar, maar veilig is anders. Voortaan check ik eerst de foutcode voordat ik ga rijden.

Thuis gekomen code via de OBD stekker en app op mn telefoon gecontroleerd, P0225 gaspedaal positiesensor/schakelaar C circuit storing..

Even hier gekeken, vervolgens verhaal over de reset gevonden. Deze uitgevoerd(in N stand voor automaat), toen gaan rijden en ja, alles functioneerde weer normaal. Maar CEL brandde nog wel. Weer via de stekker en telefoon checken, deze vond geen foutcodes. Op zich logisch want de reset had zn werk gedaan dus er was ook geen foutcode meer. Maar ik kon de code(en het brandend CEL lampje) nu niet wissen. Nou ja, obd eruit, auto weer starten en idd de CEL was weg, vandaar ook dat ik de code met mijn app niet meer vond. Al met al is het probleem voorlopig opgelost. Maar kan het zo zijn dat mijn geknoei met starten dit probleempje heeft veroorzaakt? Is het systeem werkelijk zo gevoelig?
Maserati 3200 GTA 2001
Audi A4 Avant 2.4 Quattro 1999
Avatar gebruiker
martinws
 
Berichten: 53
Geregistreerd: ma 29 apr 2013, 21:14
Woonplaats: Groningen

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor Ekmans » zo 25 okt 2015, 16:54

Korte update mbt de limpmode: bij 3 specialisten aan de meetapparatuur gehangen: hessing, louwmans en franco....geen foutmeldingen behalve lambda sensor...
Kortom, geen aanwijsbare reden gevonden....blijft italiaans mysterie dus.

Inmiddels weer paar tochtjes gemaakt en geen problemen
Fingers x-ed

Dank voor jullie input/ideeen.
Ge
Ekmans
 
Berichten: 15
Geregistreerd: za 26 okt 2013, 19:04
Woonplaats: Benschop (Utr)

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor Richard » zo 25 okt 2015, 23:41

Vraagje, is op deze manier (met de telefoon) ook de ghibli uit te lezen?
Maserati Ghibli 2.8 ABS AUT 1995
Richard
Donateur
 
Berichten: 152
Geregistreerd: zo 06 nov 2011, 22:57

Re: Turbo's komen niet in...

Berichtdoor Techno » ma 26 okt 2015, 13:07

De nieuwste Ghibli mogelijk wel..... Of bedoel je die niet? lachebekkie
Techno
Donateur
 
Berichten: 927
Geregistreerd: di 21 sep 2010, 19:07

VorigeVolgende

Keer terug naar 3200GT(A)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten